Kanalsydde dyner

Hvorfor lager vi bare kanalsydde dundyner?

Fordi det er best!

Det legger seg rundt kroppen i lengderetningen og slipper ikke inn kald luft i bredderetningen på kalde vinternetter.

Kanalsydde dundyner lar seg tømme og fylle. Vi kan tømme trekket og vedlikeholdet dunen inni, og vi kan justere på dunen og etterfylle mer dun hvis det er nødvendig. Dessuten krever kanalsydde dyner høy kvalitet av duninnholdet for å holde seg på plass. 

I kanalene får dunen sirkulere og gi oss nydelig komfort og velvære slik bare dun gjør det. I kanalene får dunen rom til å transportere vekk fuktigheten som kroppen avgir i løpet av natten. Hver natt avgir vi i gjennomsnitt en halv liter væske, så jo bedre dynen puster, jo mer behagelig blir natten.

Ofte ser vi at rutesydde dyner kamuflerer dårligere dunkvalitet som holder seg på plass inne i rutene. Rutesydde dundyner lar seg ikke vedlikeholde uten at man klipper opp hele trekket for å få frem innholdet. Hvis man vil damprense den, må man alltid skifte trekk.

Våre dynetrekk er ikke bare sydd med kanaler, men er laget uten noen utvendig søm. Dyner er gjerne laget med utvendig søm og har i tillegg en pyntebise for å skjule sømmen. Våre dyner er dermed like tykke hele veien, fyller trekket bedre ut, og er mer komfortable uten sømmer mot kroppen. Disse trekkene er vi alene om i Norge. 

Trekkene er laget i dunlerret av 100 % bomull, med trådtall 280. I disse trekkene fyller vi nydelig dun; i brede kanaler som vinterdyner og i smale kanaler som sommer og helårsdyner.

Hvert parti dun gjennomgås nøye slik at kvaliteten skal være slik vi ønsker den, og dunlerretet er nøye utarbeidet sammen med vår leverandør som vet akkurat hvordan vi vil ha det.