Om Oss

Trondheim Dampfjærrenseri ble etablert i 1956, da Hr. Stene og Hr. Lyng møttes på messe i Leipzig og kjøpte hver sin damprensemaskin for dun. 

Hr. Lyng annonserte tjenesten i sin butikk Fru Lyng i City-passasjen i Oslo, mens Hr. Stene etablerte Trondheim Dampfjærrenseri i Industribygningen i Trondheim.

Sammen kjøpte de en minikopi av den samme rensemaskinen. De som er gamle nok, 50 pluss, husker kanskje at de så den i virksomhet i vinduet i City-passasjen i Oslo, eller på messer i Trondheim. Det er en bereist liten maskin, som nå befinner seg i Trondheim. Under ser du en av våre gamle rensemaskiner for dun og fjær:

 

 

Trondheim Dampfjærrenseri og Fru Lyng hadde god kontakt i mange år, helt frem til Fru Lyng fikk nye eiere, som for noen år siden la ned virksomheten ved dunrenseriet.

I dag er Trondheim Dampfjærrenseri landets eldste og eneste spesialrenseri for dun og fjær, da vår siste kollega Sandefjord Fjærrenseri la ned virksomheten i 2012. Selskapet er i samme families eie fremdeles. Vi har en lang historie og lang erfaring med rens, vedlikehold, restaurering og produksjon av dyner og puter og har figurert blant annet i "Norge Rundt" på NRK:

 

 

…og i kinoreklamer i Trondheim - for dem som husker det: