Om Oss

Trondheim Dampfjærrenseri ble etablert i 1956, da Hr. Stene og Hr. Lyng møttes på messe i Leipzig og kjøpte hver sin damprensemaskin for dun. 

Hr. Lyng annonserte tjenesten i sin butikk Fru Lyng i City-passasjen i Oslo, mens Hr. Stene etablerte Trondheim Dampfjærrenseri i Industribygningen i Trondheim.

Sammen kjøpte de en minikopi av den samme rensemaskinen. De som er gamle nok, 50 pluss, husker kanskje at de så den i virksomhet i vinduet i City-passasjen i Oslo, eller på messer i Trondheim. Det er en bereist liten maskin, som nå befinner seg i Trondheim. Under ser du en av våre gamle rensemaskiner for dun og fjær:

 

 

Trondheim Dampfjærrenseri og Fru Lyng hadde god kontakt i mange år, helt frem til Fru Lyng fikk nye eiere, som for noen år siden la ned virksomheten ved dunrenseriet.

I dag er Trondheim Dampfjærrenseri landets eldste og eneste spesialrenseri for dun og fjær, da vår siste kollega Sandefjord Fjærrenseri la ned virksomheten i 2012. Selskapet er i samme families eie fremdeles. Vi har en lang historie og lang erfaring med rens, vedlikehold, restaurering og produksjon av dyner og puter og har figurert blant annet i "Norge Rundt" på NRK:

 

 

…og i kinoreklamer i Trondheim - for dem som husker det:

 

 

Vårt søsterselskap, Norvegr, retter seg mot det internasjonale luksusmarkedet og leverer dyner og puter til noen av verdens flotteste hoteller, tog og elvecruise og også til internasjonale interiørdesignere som utruster hus, leiligheter, privatfly og yachter.