Slik velger du riktig dyne og pute

Dyne 

For deg som sover med vinduene på soverommet lukket gjennom året, der temperaturen om natten er relativt stabil året gjennom, er våre helårsdyner riktig valg. Bor du i et moderne hus med god isolering eller bruker du ovn og/eller air condition for å holde temperaturen stabil gjennom året er disse dynene strålende hele året. Er du er svært varm person kan du heller bruke våre sommerdyner hele året. 

Liker du derimot å ha vinduene dine åpne både om vinteren og om sommeren anbefaler vi at du bruker vinterdyne om vinteren og så skifter til sommerdyne om sommeren. Er det kaldt om sommeren der du bor kan du eventuelt bruke helårsdyne om sommeren i stedet. 

Dersom du har lyst på dobbeltdyne er et godt tips å huske at to personer lager langt mer varme enn man gjør alene. Det kan dermed være lurt å gå et hakk ned når du skal velge; fra vinter til helårs eller fra helårs til sommer. 

Se vårt utvalg av dyner her.

Pute

Felles for alle våre puter er; Jo lavere dunandel i puten, jo fastere vil den være. Det betyr at Moskusand 60 % dun i fast versjon er de fasteste putene vi tilbyr. Omvendt, vil du ha en så lav og myk pute som mulig bør du velge så ren dun som mulig. 

Dersom du sover mest på magen vil vi anbefale våre lave/myke puter.

Sover du mest på ryggen eller litt på magen og litt på ryggen er medium det riktige valget. Dette er vår mest solgte pute, så det er et ganske trygt valg i alle tilfelle. 

Dersom du foretrekker faste puter er våre høye/faste puter riktig for deg.

Se vårt utvalg av puter her. 

Størrelser 

Vi anbefaler at du alltid velger en dyne som er ganske mye lenger enn deg selv. 140 x 200 cm lange dyner har vært populært i Norge i lang tid, og vi også tilbyr disse. Størrelsen 140 x 220 cm har derimot alltid vært vår anbefaling og tilbakemeldingene er svært gode. De ekstra centimeterne gir deg muligheten til å brette dynen rundt føttene om natten. Dette vil du oppleve som behagelig.

For våre høye kunder tilbyr vi 140 x 250 cm lange dyner. Disse er vi alene om å lage og tilby i Norge.

Når det gjelder dobbeltdyner tilbyr vi 200 x 220 cm, slik andre også gjør. Etter vår oppfatning er dette imidlertid ofte en for smal dyne til at den blir behagelig for to personer. Det er en god dyne hvis du sover alene i en større seng enn en enkeltseng, men utover dét vil den ene ofte tape kampen om dynen om natten. Vi anbefaler som oftest å velge våre større dobbeltdynestørrelser, som du kan se under neste punkt.


Madrasstørrelsen din som utgangspunkt for å velge dyne

Du kan bruke en 200 x 220 cm dyne i senger helt ned i 120 cm bredde. For senger som er 150 cm brede eller bredere anbefaler vi minimum dynestørrelsen 240 x 220 cm.