Vi kan rense og fornye dynene og putene dine med jevne mellomrom

Vi kan fornye dynene og putene dine med jevne mellomrom - de er laget for å vare et helt liv

Alt vi lager er vaskbart i maskin på opptil 60 grader. Her har du våre instruksjoner. Når man har vasket dynene og putene noen ganger blir det vanskeligere og vanskeligere å få all såpe ut av dem. Dunen vil da først bli ordentlig ren når du får renset den direkte, uten laget med tekstil utenpå dem. Etter omtrent fem år kan du sende putene dine tilbake til oss og så kan vi restaurere dem for deg. For dyner vil kan du gjerne vente opp til ti år. Vi er det eldste og eneste gjenlevende spesialrenseriet i Norge, og vi har restaurert dyner og puter i nesten sytti år.

Når vi renser dynene og putene dine tar vi ut dunen og renser den i vår damprensemaskin. Dunlerrettene erstattes med nye før vi fyller dunen tilbake igjen. Hvis det er nødvendig å skifte trekket gjør vi det. Vi renser kun ett og ett produkt av gangen, så det vil være den samme dunen i hvert produkt når prosessen er ferdig.

Restaureringsprosesesen kan gjentas flere ganger, slik at din dyne og pute kan vare i flere tiår. De vil være like gode hele veien om du tar godt vare på dem. Det å restaurere koster også mindre enn å kaste og erstatte produktene, og sammen tar vi vare på miljøet. Her kan du se hva det koster å restaurere.